Ovečkin v papučích a připálený toust

Ovečkin v papučích a připálený toust

Asi jsem včera kanadské pořadatele moc přechválil, když jsem napsal, že tady panuje všeobecná pohoda. Alespoň od českého týmu zaznívaly dnes na tréninku drobné hlasy nespokojenosti – například s tím, že hráči po tréninku musí přezout do pantoflí a v kompletní výstroji se přesouvají autobusem z cca 300 metrů vzdálené haly do své šatny v Colisée Pepsi. I když, vidět takového Ovečkina v papučích byl taky zajímavý pohled 🙂

Rusové totiž měli trénink hned po našich a přivalili se tak do útrob Pavillon de la Jeunesse (tak se ta vedlejší hala nazývá) ještě v momentě, kdy František Musil sbíral po tréninku puky. Ano, asistent kouče Hadamczika se zapojil do baga po tréninku a jelikož ho prohrál, musel odtáhnout z ledu basu plnou puků.

Ještě pár slov k té “tréninkové” hale – stadion, do jehož rozměrů byste pětitisícovou kapacitu určitě neřekli, by byl ozdobou každého českého extraligového týmu. Před několika lety prošel rekonstrukcí, ze které pochází i jediná fotka interiéru, kterou Google našel a kromě hokeje (občas zde hrají Quebec Remparts a RadioX Quebec, když je hlavní aréna zabraná pro jinou akci) slouží také zápasům basketu. RadioX de Quebec je důkazem toho, že libozvučné názvy HC Lasselsberger, HC Mountfield a HK Lietajúce kone Prešov nejsou čistě evropskou záležitostí.

Jak píše Robert Záruba (komentátoři ČT mají taky blog, ale jen tomu tak neříkají:), problémy se nevyhnuly ani televizním a rozhlasovým pracovníkům. Manažer české výpravy Martin Urban ale nakonec snažení místních pořadatelů zhodnotil s úsměvem – “Oni jsou takový chaotici. Ale je jich hodně, takže to nakonec nějak jde” :).

Krátce:

  • Pokud se chcete podívat, jak píše Misha skvěle slovensky, máte možnost na Hokej.orange.sk, konkrétně tady a tady. Dalšie správy vo Slovenčině budú následovať.
  • Zety a Ari píšou pro Aktuálně česky, jak se můžete přesvědčit zde.
  • Roj, znalec mnoha jazyků, nepíše, ale fotí
  • A nakonec modroust otce Fura: Při opékání toustů dávej pozor na požární čidlo 🙂
Show 4 Comments

4 Comments

  1. HoH

    Misho, ta slovenčina je naozaj kvalitná!!!

  2. Ovečkin v papučích? To by byla skvělá fotka na titulku bulváru … ^^

  3. No nejen ta slovenčina, ale i foto z hokeje!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *