Jágr v Litvínově? Fronta jako na banány!

Jágr v Litvínově? Fronta jako na banány!

Je chladné sobotní ráno, něco málo po páté hodině. Po ulici kolem zimního stadionu se ještě vrací domů zákazníci, kterým se poněkud protáhla páteční návštěva restauračního zařízení a před pokladnou Zimního stadionu Ivana Hlinky už se tvoří fronta na předprodej vstupenek. Ano, utkání to bude vskutku unikátní, do Litvínova přijede Jágrovo Kladno i se svou elitní formací z NHL. Mezi prvními stojí ve frontě fanoušci Litvínova až z Karlových Varů, dozvídám se od nich, že přijeli kolem páté hodiny. Svůj oblíbený tým chtějí vidět za každou cenu, a jak se později ukáže, udělali dobře.

V osm hodin a třicet minut to vypuklo. Ke zklamání několika stovek lidí, kteří vytvořili neuvěřitelně dlouhého hada táhnoucího se od pokladen až k fotbalovému stadionu a zpět, se otevírá pouze jedno okénko. Zkušené pracovnici za pokladnou jde ale prodej dobře od ruky a dav se dává pomalu do pohybu. Fronta je složená snad ze všech možných typů lidí. Jsou zde rodiče s dětmi, skupinky mladých fandů, ale ostřílení matadoři, kteří již kroutí v ochozech čtvrté desetiletí. Jako první oslovím nervózně přešlapujícího Radka. Je z Litvínova, chodí skoro na každý domácí zápas, ale ani on takovou frontu a hokejové šílenství nepamatuje. „Poprvé v sezoně lituji, že jsem si nekoupil permanentku“ běduje fanoušek v zoufalé chvíli beznaděje, když mu přišla do hlavy myšlenka na to, že by se nedostal k vytouženému lístku.

V pomalu postupující frontě se dávám do řeči s dalším stojícím zájemcem o vstupenku. Roman si přijel pro lístek z Teplic a ve frontě stojí o francouzských holích. Ani poraněná noha mu nezabránila ve snaze dostat se na hokejový šlágr. Přiznává, že je spíše svátečním návštěvníkem a na litvínovský zimní stadion zavítá jen párkrát za sezonu. Roman kvituje výbornou spolupráci litvínovského hokejového klubu s tím teplickým fotbalovým „Půjdu od půl druhé doma na fotbal a hned potom přejedu do Litvínova na hokej“ pochvaluje si fanoušek přesunutí začátku fotbalového utkání v Teplicích.

O kus dál mému pohledu neušel muž, který v ruce dřímá relativně slušně naplněnou obálku. Okamžitě mne napadlo, že jde o překupníka, ale při bližším rozhovoru zjišťuji, že je všechno jinak. Chlapík s obálkou sice hodlá nakoupit relativně nestandardní množství vstupenek, ale o překupníka se nejedná. „Přijel jsem pro lístky pro celou vesnici. Já sám možná ani nepůjdu, ještě nevím. Spousta chlapů z Lenešic chce vidět Jágra v akci, a proto jsem tady“ sděluje muž, který se chystá nakoupit 15ks vstupenek. Bude mít ale problém. Snaha litvínovského celku byla taková, aby se dostalo na co možná nejvíce zájemců a prodej je tak omezen na 6 ks na osobu. Naštěstí náš rozhovor zaslechlo několik spolustojících a řešení bylo na světě. Jeden z fandů kupuje 6 vstupenek, ale nechává si jen 2 a zbylé 4 nechává chlapům do Lenešeic, podobně se zachoval ještě jeden z nakupujících a problém je vyřešen. Do Lenešic se nakonec veze vytoužených 15 vstupenek.

Závan beznaděje se do stojícího hloučku lidí vkrádá v 10:07, když pokladní ze svého okénka hlásí nemilou zprávu „Mám tedy posledních 100 lístků“. Spolu s touto zprávou však přichází i pokyn k omezení maximálního možného nákupu lístků, tak aby se dostalo na všechny zbylé fanoušky. A je tomu skutečně tak, poslední ve frontě stojící trojice lidí si mezi sebe dělí rovným dílem 6 vstupenek. Je 10 hodin a 25 minut a je vyprodáno. Na některé šťastlivce se ještě možná dostanou vstupenky nevyzvednuté či vrácené, ale to už bude spíše hokejový zázrak mimo led. V neděli se od půl šesté může 7000 diváků těšit na parádní podívanou, před vyprodaným stadionem.

Ve vyprodané pokladě ještě přeci jen zpovídám paní Štěpanovskou, která prodává vstupenky na litvínovský hokej již dlouhá léta. „Takovéhle šílenství po lístcích na utkání základní části nepamatuji. A že by bylo vyprodáno v den zápasu dopoledne, to se nestávalo ani v zápasech play off. Naposledy snad v roce 93 při vyřazovacích bojích s Vítkovicemi“ hodnotí dnešní úspěšný předprodej zkušená pokladní, která tak bude mít dnes odpoledne nečekané volno.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *