Blog z ME ve fotbale 2012

Naši cestu do hlavního města Polska jsem společně se čtyřmi dalšími dychtivými sokolovskými fanoušky zahájil ve čtvrtek 21. června po šesté hodině ranní. Trasa byla vcelku prostá. Nejprve automobilem zamířit do Německa a poté kolem Berlína k našim severním soupeřům. Náš plán na následujících devět hodin byl jasný, pokusit se překonat více než devět set kilometrů s co nejmenší psychickou i fyzickou újmou. Naším společníkem pro celou cestu se stal vytrvalý a nepříjemný déšť. Ten nám však dobrou náladu nepokazil, neboť jsme tušili, že nás čeká nezapomenutelný fotbalový zážitek.

Na Poborském vzhůru na Portugalce

„Michale, chtěl jsem ti nabídnout, jestli bys se nechtěl jet podívat na čtvrtfinále EURA?“ Po telefonu mě takto překvapil hlas Davida Schlegela. „Jedu, beru, čau, díky, měj se.“ To zase byla má slova, která jsem zvolil jako odpověď. Byla to tak trochu akce kulový blesk, ale nijak mi to nevadilo, na zápas s Portugalskem jsem se těšil moc. Nikdy jsem na takhle „velkém“ zápase nebyl, fotbal hraji od mala, a tak když jsem se v mých dvaadvaceti letech rozhodoval, co udělat, jet do Varšavy pro mě byla jasná volba. Spolu se mnou eSports obdaroval ještě sparťanského Robina Manu, litvínovského Ondřeje Moutvičku a Lukáše Švédu ze Sokolova.

Nervy jsou nervy

Fotbalová sezóna 2011/2012 běží naplno a nejinak je tomu také ve II. lize a domácím poháru
Ondrášovka Cupu. Společně s kolegou redaktorem Radkem Barkmanem jsme využili trochu volného
času a dohodli se, že se vypravíme na zápas druhé ligy mezi Varnsdorfem a Vlašimí, a také na utkání 2. kola Ondrášovka Cupu, v němž Varnsdorf hostil prvoligový Slovan Liberec. S tím, že z pohárového klání napíšu podrobný online přenos.

Není výlet jako výlet

Začátkem srpna se rozeběhl nový  ročník II. fotbalové ligy. V rámci 2. kola hostila pražská Dukla na svém stadionu Na Julisce celek z Jihlavy. Společně s kolegy redaktory Radkem Barkmanem a Tomášem Nejedlem jsme se na tento zápas vypravili a kluci napsali on-line přenos. Shodli jsme se, že to byl povedený výlet, a příště pojedeme znovu. Při východu z Julisky najednou narazíme na velkou ceduli: „11. srpna 2010 od 18:00 se zde odehraje kvalifikační zápas fotbalové „21“ se San Marinem.“ Ani na chvíli jsme nezaváhali a řekli si, že se na toto utkání opět vypravíme, a napíšeme on-line.

Blog: Lech Poznaň – Sparta Praha

Revoluce, kterou od loňské sezóny učinil šéf evropského fotbalu Michel Platini, přihrála českému fotbalovému šampiónu výrazně větší možnosti, jak se probojovat do miliónové Ligy mistrů, kde jen pouhou účastí každý  klub získá 180 miliónů korun. Pražská Slavia této nabídnuté šance loni nevyužila, poté co vypadla s moldavským Sheriff Tiraspol tak dostává příležitost loňský mistr a její dávný městský rival, Sparta.

Jak jsem poznal Leifa Ericssona srazil se s Eidurem Gudjohnsonem

Island je ostrov na němž se rozkládá samostatný stát. Má asi 300 tisíc obyvatel, hlavním městem je Reykjavík, většina měst je na jihozápadním pobřeží, nejvyšší horou je Hekla a největším ledovcem Vatnajökul. Islandu se říká ostrov ohně a ledu, protože je na sopečném podloží. Platí se tam islandskou korunou a konečně mluví islandsky. To byly základní vědomosti o Islandu, co si o něm pamatuji od maturity ze zeměpisu.