Neviditelné MS?

Neviditelné MS?

Už 15 dní si užívám skvělou atmosféru hokejového MS. Sice jsem tu jako součást pracovního teamu, ovšem zavitat mezi fanoušky si vždycky najdu čas, jako každý rok. A při lahvince pěnivého moku rozebíráme, co se nam zde líbí a co ne. Jako na každém MS, i zde můžeme najit chybičky. V Mannheimu to byla velká vzdálenost haly od centra, takže oslavy a tanec ve fanďáku končily s odjezdem poslednich tramvají, čili v jednu hodinu po půlnoci. Ovšem i na tom bylo lze nalézt něco pozitivního, oslavy pokračovaly v jedoucích soupravách, které tak každý den připominaly pojízdný karneval.

Vcelku se všichni shodujeme na tom, že z diváckého hlediska se tento šampionát řadí k těm nejpovedenějším, které jsme zažili. Lepší to bylo snad jen v Quebecu a Rize, v ryze hokejových zemích. Takové jsou naše dojmy, vyplývající z vlastních dlouholetých zážitků.

Nedejme na dojmy a pojďme se věnovat suché řeči čísel. Po čtvrfinálových bojích mají Němci se svou typickou důkladností spočítáno, že branami (nikoliv turnikety, ty zde nemají) obou hal prošlo už 481 592 diváků. Necháme se překvapit, zda bude překročeno číslo 552 097 diváků, což je rekord, dosažený v Praze a Ostravě, já si myslím, že ne. Ale pomyslná “stříbrná medaile”, neboli 526 tisíc (Finsko 1997), již Němcům určitě neunikne. Fakta hovoří jasně, Němci uspořádali jeden z nejúspěšnějších šampionátů v historii hokeje. Je pravda, že k vysokému součtu přispělo i úvodní utkání v Gelsenkirchenu na fotbalovém stadioně – no a? Pořadatelé riskli, že tam bude prázdno, ale nebylo. Diváci přišli NA HOKEJ a vůbec nelitovali…

Velice nás překvapilo, když jsme se v jednom médiu dočetli, že zde “o MS nikdo neví” a že o něj “panuje nezájem”. Mimoděk mi to připomnělo dobu, kdy bylo zpravodajství o hokeji tak hrozné, že jsme se poprvé odhodlali podívat se na něj na vlastní oči. Děkuji tímto pánům Poulíčkovi a Tittelbachovi, že mi otevřeli nové obzory. Dnes můžete totéž zažít i vy, přijeďte se přesvědčit, že Robert Sára nepíše pravdu, uvidíte skvělý hokej ve skvělé atmosféře. Náš semifinálový zápas se Švédskem ještě není vyprodán, nádherná Lanxess Arena pojme 18500 diváků, takový kotel doma ani nikde jinde v Evropě nezažijete. Šipky a výzdoba vás k hale spolehlivě dovedou, a když náhodou zabloudíte, KAŽDÝ vám ukáže cestu na MS. Vědí o něm totiž všichni.

Roj

Show 2 Comments

2 Comments

  1. CART

    Nejsem na místě, abych posuzoval všeobecné povědomí o šampionátu. Ale 9.000 na čtvrtfinále dvou celků ze špičky mi přijde celkem málo… pokud si pamatuju, v Praze chodilo na čtvrtfinále kolem 15ti…

  2. Roj

    Carte, zasadni chyba je, ze ctvtfinale koliduji casove, to v Prase nebylo a ani nikde potom, bylo to roztazeny do dvou dnu. Ale tohle je regulernejsi, protoze do semi maji vsichni stejne casu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *