Nové Onlajny.cz – co se změnilo?

Nové Onlajny.cz – co se změnilo?

Se začátkem nové hokejové sezóny jsme spustili úplně novou verzi vašeho oblíbeného webu www.onlajny.cz. Po více než čtyřech letech jsme se rozhodli přepracovat jak technické řešení, tak administrační část webu, která reportérům umožní se více soustředit na samotné zápasy a méně na technickou stránku jejich práce. To hlavní, tedy více než 20 tisíc přenosů všech možných sportovních utkání, ale zůstává stejné.

Největší novinkou je změna technického pozadí webu. Nová verze Onlajnů používá jako svou hlavní technologii tzv. http streaming, konkrétně pak software Lightstreamer. Zjednodušeně to znamená, že obsah stránky – jednotlivé příspěvky nebo skóre zápasů – se vám bude aktualizovat automaticky, bez toho, aby bylo nutné stránku obnovovat, jak tomu bylo ve starých Onlajnech. Jedná se však o technicky mnohem složitější záležitost, a proto je možné, že v některých prohlížečích se ne všechno bude zobrazovat úplně dokonale. Pokud byste narazili na nějakou chybu, například by se vám na detailu zápasu nezobrazovaly jednotlivé příspěvky, napište nám na info@onlajny.cz a ideálně přidejte i informaci, jaký typ a jakou verzi prohlížeče používáte (Nejčastěji je to v sekci Nápověda – O aplikaci). Snažíme se průběžně všechny nahlášené chyby a nedostatky opravovat a předem vám děkujeme za vaši pomoc.

Nyní víme, že drobné problémy se zobrazením mohou mít uživatelé Internet Exploreru 6. Všem, kdo ještě tento prohlížeč používají, velmi doporučujeme jeho aktualizaci na některou z novějšch verzí. A to nejen pro to, že mnoho moderních webových aplikací tento zastaralý prohlížeč (pochází z roku 2001!) už nepodporuje, IE6 je navíc také bezpečnostním rizikem pro váš počítač.

Co váš na Onlajnech čeká nového kromě technického řešení? Určitě se můžete těšit na rozšíření funkcí u jednotlivých zápasů – už nyní se zobrazuje aktuální ligová tabulka, přidávat budeme taky tabulky střelců, odkazy na další vzájemné zápasy nebo odkazy na související články na klubovém webu. Větší propojení bude také s našim novým webem tv.onlajny.cz nebo s možností sázet na zápasy v tzv. LIVE sázkách u našich partnerských sázkových kanceláří.

Mnoho z vás si prohlíží Onlajny.cz na moblních telefonech. Na četné žádosti jsme připravili i mobilní verzi, ta je dostupná na m.onlajny.cz. Její finální podobu také ještě ladíme na základě testování na mnoha mobilních telefonech, těch je totiž ještě mnohem více než internetových prohlížečů a budeme taky rádi za informace, jak vám podoba mobilní verze vyhovuje nebo co byste na ní vylepšili.

Úplně nakonec pak přidáme pohled do toho, co pro vás připravujeme z obsahu Onlajnů. Už od prvního kola letošního ročníku Ligy mistrů jsme přinášeli v rozšířeném zpravodajství všechny zápasy, více přenosů chystáme i z dalších fotbalových soutěží. U hokeje je už tak pokrytí velmi široké, takže tam už není moc co přidávat – i nadále budeme přinášet tři nejyvšší soutěže, extraligu juniorů a staršího dorostu nebo všechny reprezentační zápasy. Nově přidáme i lahůdky z ruské KHL nebo jiných světových soutěží

Většího rozvoje se určitě dočká tenis, který jsme vyčlenili do samostatné sekce. Kromě už tradičních zápasů Davisova poháru přibudou i důležitá utkání grandslamových turnajů, s tenisem pak máme i další plány. Podoba tenisové sekce ještě není definitivní, určitě se můžete těšit na přehlednější zobrazení průběhu zápasů, profily tenistů a tenistek a další vylepšení.

Pokud byste měli sami nějaký návrh nebo dotaz, tak nám napište na info@onlajny.cz – za každý konstruktivní návrh předem děkujeme.

Show 16 Comments

16 Comments

  1. martin

    zdravim.preco uz nedavate hokejove a futbalove zapasy zo slovenska? Inac to nema chybu,je to ok. S pozdravom Martin zo Ziliny

  2. Tereza

    Dobry den, proc jste fotbalove zapasy presunuli az za hokejove? nejak si na to nemuho zvyknou..

  3. Dobrý den, rozhodli jsme se tak pro to, že náštěvnost na přenosech hokejových zápasů je vyšší než na fotbalových a proto jsme se rozhodli hokej upřednostnit. Pokud vás hokejové zápasy nezajímají, můžete je na hlavní stránce kliknutím na čtvereček s linkou vpravo na hlavní stránce skrýt.

  4. Pietro.C

    Dobrý den. Vraťte prosím slovenský hokej a fotbal. Ve slovenské mutaci je i česká liga,proč to nejde obráceně? Děkuji a sportu zdar

  5. Pietro Cucinatore

    Moc děkuji za odpověď! Stačilo napsat,že nemáte v plánu vrátit SK ligy..raději jste mou otázku smazali. :/ Přesto vám přeji mnoho zdaru,ale budu muset mít otevřené onlajny.cz/sk.. Pietro

  6. Petr

    Dotaz – sleduji ženskou házenou, nevím jak v jiných sportech, ale tady se za hráčkou střílející gól objevuje skóre před vstřelením branky, ne stav, na který byl gólem stav upraven. Je to nepřehledné a matoucí. Děkuji za nápravu. Jinak úpravy a všechno je skvělé.

  7. Petr

    dnešní zápas ženské házené Slávia-Veselín.M. – 6x ČK vypadá strašidelně, ale jsou to 2 min. vyloučení, ne ČK !! Problém se stavem zápasu identický jako jsem psal včera.

  8. filip

    Děláte onlajny z Kladna (volejbal)???

  9. Dobrý den,dívám se často a rád na onlajny,ale od nové verze se mi bohužel příspěvky a skore se mi automaticky neaktualizují co mám dělat ? Děkuji za odpověď.

  10. Petr

    ženská házená: tak znovu, když jste moje připomínky z minulého týdne ignorovali a smazali: Proč tam je minulý stav a ne ten na který akce upravila? příklad: Perfektní střela Crhové znamená vyrovnání! (22:23)

  11. Dobrý den, omlouváme se za to, že se příspěvky hned nezobrazily, nastal nějaký technický problém s jejich ukládáním.

    K vašim připomínkám:

    – slovenské zápasy se vrátí, jakmile přejde slovenská mutace webu http://www.onlajny.sk na nový systém, což předpokládáme pěhem několika týdnů

    – házené děkujeme za upozornění, podíváme se na to

    – pokud máte problém s tím, že se vám příspěvky neaktualizují, napište nám prosím na info@onlajny.cz jaký používáte přohlížeč a každopádně vám doporučuji jeho aktualizaci na nejnovější verzi.

  12. Petr

    Házená – “Hosté se poprvé v dnešním zápase dostávají do vedení. (13:13)” – asi s tím nechcete nic dělat, že ano.

  13. Jindra Pešek

    Děkuji panu Matěj Mayerovi za “špičkový” komentář k utkání extraligy juniorů Č. Budějovice – Havlíčkův Brod dne 29.10.2010. Hlásit pouze začátky a konce třetin a vstřelené branky, to je skutečně výkon hodný mistra. Psáno po začátku 3. třetiny. Zkuste ho, prosím, třeba probudit.

  14. Jiří I.

    Dobrý den,

    chtěl bych se zeptat zda neuvažujete i o sekci na fotky ze zápasů,sám fotím hlavně fotbal ale i hokej mohl bych fotky poskytnout http://1wotan.rajce.idnes.cz/.

    Děkuji za odpověď

  15. Petr

    Házená ženy – tak po čtyřech měsících znovu – slíbili jste se na to podívat, a co jste viděli? Kočí dává první gól zápasu (0:0) – proč tam nemůže být stav po tom gólu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *