Článek o eSports srazu 2012 v Lanžhotě

Článek o eSports srazu 2012 v Lanžhotě

Dne 24. srpna jsme se vypravili s šéfredaktorkou vrchlabského hokejového klubu Janou Poskerovou a pro mě novým kamarádem Luďkem Stránským, který studuje v Olomouci žurnalistiku a píše pro olomouckou redakci, na jubilejní 10. eSports sraz.


Já osobně jsem vůbec nevěděl, co od srazu čekat, neboť jsem v eSports krátce, a zatím jsem dělal jen pár onlajnů a teprve začínám ve vrchlabské redakci. Nicméně jsme po dlouhé cestě dorazili na místo srazu, kterým byla malinká vesnička na jižní Moravě, Lanžhot.

Bezprostředně po příjezdu jsme byli Ondrou Kubátem, hlavním organizátorem srazu, ubytováni. Nutno podotknout, že se této funkce zhostil opravdu se ctí, a vše bylo naplánováno opravdu perfektně. Poté jsem se konečně setkal s Davidem a následně seznámil s dalšími pracovníky eSports, které jsem znal buď jen z doslechu, nebo jsme spolu komunikovali maximálně přes facebook. A to byli například již zmiňovaný Ondra Kubát, Lukáš Peroutka, Michalové Slavík a Berg a ostatní kamarádi redaktoři.

Hned první večer jsme začali Davidův seriál schůzek s vybranými redakcemi, kde jsme si ujasnili plány, co a jak, do budoucna.

Po dlouhé noci, plné hry ping-pongu nebo ping-volu, zpívání u kytary a podobně, jsme ráno posnídali, vyslechli Davidův projev o tom, jak je každý sám svoje značka, a že každý prezentuje jen sám sebe, což je samozřejmě pravda, a následoval (tradiční) fotbalový turnaj. Všech osm týmů se pustilo do boje s velikou vervou a vítězství na konec pro sebe vybojovali borci týmu „Motor Budějovice,“ kteří ve finále porazili obhájce loňského titulu „Slavii Praha“.

No a už se pomalu blížil večer, ve kterém se měli udělovat Zlatí Gregoři, což je, jak všichni víme, cena pro nejlepšího redaktora, redakci, přínos pro firmu atd. Začínalo se nováčkem roku a přes všechny další ocenění jsme se nakonec dostali k té nejvýznamnější kategorii, redaktor roku. A tu pro sebe jistě zaslouženě
vybojoval vsetínský Václav Trávníček, kterému za to patří velká gratulace. Po udělování Gregorů, začala poslední noc na srazu a ta byla opravdu povedená.

A jak tomu bývá, zpívalo se a decentně se popíjelo… až k ránu nakonec nebojácná parta v čele s „Effem“ vyrazila trošku, jak bych to jen řekl, naštvat své kolegy, takovým malým budíčkem… Ale věřím, že ani tohle nikomu nějak extra nezkazilo celý víkend a všichni odjížděli domů s tím, že si celý sraz náramně užili a že potkali plno nových přátel, šikovných lidí a takhle by se dalo pokračovat dále…

To je ode mě vše a věřím, že jsem Vám alespoň trochu přiblížil, jaký je v eSports skvělý kolektiv a jak jsem si sraz užil.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *