Kometa táhne fanoušky i na Onlajnech

Kometa táhne fanoušky i na Onlajnech

Na konci října máme za sebou první opravdu plný měsíc, ve kterém na Onlajnech běžely všechny soutěže od začátku do konce a není bez zajímavosti se podívat na to, jak moc se rozšíření nabídky o nové sporty (házená, hokejbal a volejbal) podepsalo na návštěvnosti. Na konci článku navíc najdete přehled absolutně nejpopulárnějších zápasů v jednotlivých sportech a není žádným překvapením, že na první příčce celkově se objevuje zápas Komety Brno, ale nepředbíhejme.

Ta (pro nás:) nejlepší zpráva hned na začátku: oproti říjnu 2007 se celková návštěvnost onlajnů zvýšila o více než 28 % – v absolutních číslech to dělá o více než 52 000 unikátních návštěvníků během jednoho měsíce více. Celkem jsme zaznamenali přibližně jeden milion návštěv a 15 milionů zobrazených stránek. Průměrná délka návštěvy na webu pak byla něco lehce přes 25 minut. Jak dlouho koukáte na Onlajny denně vy?:)

Pro zajímavost, všechny hokejové klubové weby spadající pod eSports.cz, tedy v současné době 32 webů, navštívilo v říjnu alespoň jednou 599 tisíc lidí – a i zde je na absolutní špičce brněnská Kometa, která spolu s Pardubicemi přitáhla nejvíce fanoušků (něco kolem 60 tisíc), v počtu zobrazených stránek ale Brno poráží Pardubice s přibližně dvojnásobným rozdílem. A proč? Protože zatímco na webu www.hcpce.cz se návštěvník zdrží v průměru jen okolo pěti minut, na webu Komety pak trvá prměrná návštěva bez dvou vteřin minut deset. Šéfům brněnských firem den po zápase Komety opravdu nezávidím… 🙂

A nyní k těm slibovaným nejsledovanějším zápasům. V návštěvnosti kraluje samozřejmě hokej, nicméně v průběhu času se do top-50 dostává stále více fotbalových zápasů. Hokeji také pomáhá fakt, že zápasy se hrají plus/minus ve stejnou dobu, kdežto fotbalové ligy jsou rozprostřeny od pátečního večera až do pondělka a mají to tak ve svém boji o diváka složitější.

Nejsledovanější zápasy na Onlajny.cz v říjnu 2008

Hokej:

HC Kometa Brno – SK Kadaň: 19 650 diváků

HC Lasselsberger Plzeň – HC Oceláři Třinec: 18 340 diváků

HC Mountfield – HC Lasselsberger Plzeň: 16 100 diváků

Fotbal:

FC Baník Ostrava – FC Bohemians: 10 941 diváků

SK Slavia Praha – 1. FC Brno: 10 603 diváků

SK Slavia Praha – FK Kladno: 9402 diváků

Házená:

HC Zubří – Tatran Prešov: 4260 diváků

Česko – Francie: 2457 diváků

HCB OKD Karviná – Tatran Prešov: 2034 diváků

Hokejbal:

Hodonín – Kladno: 451 diváků

Volejbal:

Ústí nad Labem – VSC Fatra Zlín: 381 diváků

Show 8 Comments

8 Comments

  1. Ziko

    Hm, tak být váma, tak se tímto vůbec nechlubím, protože ty vaše onlajny stojí az starou bačkoru!!!
    Zeptejte se kohokoliv, jak super vám to funguje, neustále to padá, a nezvládáte nával, takže chlubit se tím, kolik lidí koukalo na kometu je dost nefér..

  2. Myslím že můžeme být rádi že vůbec nějaké onlajny fungují. Jsem za ně hodně rád, protože nikde jinde snad první liga hokeje, kterou sleduju nevíc, není. V první lize fotbalu, což zřejmě sleduješ ty, tam máš přenosy na více webech, který jsou možná lepší, ale kde jinde máš volejbal, házenou, juniorský hokejový soutěže, nižší fotbalový soutěže ?? ONLJANY FOREVER !!!!

  3. Ziko

    Moravak: Proč bych měl sledovat fotbal? Sleduji hlavně 1. ligu hokeje, a když si přečteš, co jsem napsal, tak ti musí být jasné, že kritizuji konkrétní věc.. A to vychloubání se sledovaností Komety, přičemž server neustále padá..

  4. Airkubin

    Ziko: Zdarec, njn, pada jim to – neumi to jeste – vsak se snad zvednou jeste vys:)

    Moravak: kua, Ziko to je fanda prvni ligy!!!:)

  5. Jestřáb

    Nevim proč nedávate třeba florbal nebo házenou.to nechápu,vím že se nejvíc lidí dívá na hokej a na fotbal,ale mohli byste tam dát i jiný sport

  6. Jestřáb

    Třeba dnes se hraje házená a nic.nebo se hraje liga mistrů a vy dáte 4 zápasy,přitom se jich hraje 8.

  7. Jestřáb: díval jste se správně? Házenou, jak mužskou tak ženskou, už dáváme od září, vždyť o tom pojednává i článek. Florbal zatím nedáváme, ale pracujeme na tom. Kromě toho dáváme také zápasy volejbalu a hokejbalu. U fotbalové ligy mistrů dáváme ty nejzajímavější zápasy, bohužel za každý online přenos musíme redaktorům platit a proto dáváme přednost těm zápasům, které nejsou volně dostupné na televizních kanálech, protože u těch televizních je potom sledovanost na onlajnech logicky nižší.

  8. bechac

    Já Vám tímto děkuji ,onlajny sleduji dost často.Je pravda , že server padá, ale i tak dík.Moc Vám fandím jen tak dál.Jen u Vás se dozvím co mě zajímá.Čím víc druhů sportů a soutěží bude , tím větší určitě bude sledovanost.Váš fanda Bechac

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *