Účastnit se více takových akcí a budu šťastný člověk!

Účastnit se více takových akcí a budu šťastný člověk!

Mistrovství světa v hokejbalu v Plzni už nyní, tedy s odstupem jen několika málo dní, považuji za moc velký zážitek. A to nemám ani tolik na mysli triumf českého týmu, ani pro mě překvapivě dobrou atmosféru v ČEZ Areně, protože jsem očekával od diváků víc sprosťáren. Vyžíval jsem se v novinařině!

Jednoduše se mi potvrdilo, že žurnalistika je to, co chci jednou dělat. Napsat třeba tři články za den, jako tomu bylo nyní během hokejbalového mistrovství, to pro mě byla fantazie. Navíc takhle osm dní za sebou! Každý večer jsem se při vypínání notebooku těšil na další den, kdy ho zase zapnu, otevřu word, položím prsty na klávesnici a znovu se to rozjede. Strašně mě to naplňovalo!

Samozřejmě je potřeba zmínit, že pobyt v Plzni byl i velice náročný. Rozhodně by byl jednodušší, pokud bychom si odpustili noční flámy, ale frisco a malibu, to je prostě moje. Zúčastnění vědí… J

Výsledkem bylo to, že jsme s mým spolubydlícím Tomášem Nejedlem pravidelně ulehali okolo třetí (pokud u nás na židli zrovna usnul Radek Barkman, protože nemohl z „jistých“ důvodů do svého pokoje, bylo to i déle J) a vstávali většinou po půl osmé. Spánkový deficit se projevoval, ale nikdy se mi kupodivu nestalo, že bych během některého zápasu usnul.

Daleko jsem k tomu neměl poslední den při psaní on-line přenosu z finále žen Kanada – Slovensko (5:2), ale dvakrát mi dodaly energii góly Slovenek, které trapně inkasovala kanadská brankářka vždy z velké dálky. Dělala tak finále zajímavým, protože po dvou třetinách to bylo 2:2.

Byť mě především v Plzni uchválilo psaní, asi by to nebylo takové, kdyby Češi nevyhráli. Ti byli hnáni prakticky v každém svém utkání skvělými diváky. Jak jsem zmínil v úvodu, opravdu mě atmosféra překvapila. Čekal jsem víc vulgarismů, které nejsou pro plzeňské fans během extraligových klání ničím neobvyklým.

Během semifinálového i finálového utkání českého týmu mi doslova běhal mráz po zádech. Vážně super! Adovi, který na závěrečném bowlingu každého vyslýchal, co si myslí o jejich fanoušcích, jsem však raději řekl, že to jsou hulváti. To proto, aby nebyl tolik na hrušce 😀

Sečteno, podrženo – skvělý týden. Po prázdninách, kdy ještě mohu navázat na Plzeň 2009 a vyžívat se v článcích plnými doušky, se však zase vrátím do své boleslavské reality: škola a jen pár článků za týden…

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *