Turnaj na pobřeží Atlantského oceánu

Turnaj na pobřeží Atlantského oceánu

Původně jsem měl vyrazit do lotyšské Rigy. Tamní turnaj ale zrušili, jako náhradník jsem tedy s českou hokejovou výpravou (hráči r. nar. 1996) odletěl do amerického Bostonu, města ležícího na břehu Atlantského oceánu a jednoho z nejkrásnějších měst Spojených států amerických.

Jako fanouška letectví mě nadchl už samotný přílet a přiblížení na dráhu 33L Loganova letiště, které se odehrávalo formou několika zatáček nad vodou. Přistávací dráha vybíhá přímo do moře, během přiblížení můžete sledovat nad levým křídlem centrum města.

Ten den jsme se ubytovali v Bostonu, abychom si jej následující ráno prohlédli. Jde o město evropského střihu se čtyřmi ročními obdobími, vysoce vyspělé a mladé, co se složení obyvatelstva  týká. Počet studentů je zde ohromný.

Na prvním místě v Bostonu je sport. Na těch nejvyšších úrovních se zde provozují baseball (Boston Red Sox), hokej (Bruins) a basketbal (Celtics). Jedničkou je baseball, jehož každé utkání je vyprodáno už dlouhá léta v řadě.

Ještě večer jsme odcestovali do Portlandu, kde jsme byli ubytováni po celou dobu turnaje. Na něm se českému týmu nedařilo, skončil poslední s hrozivým skóre 2:32. Z důvodu finanční náročnosti celé akce (turnaj hráčům platili rodiče, asi 40 tisíc korun) byl tým velice úzký a nejeden zápas hrály pouze dva kompletní útoky.

Možná nejvíce mě zaujalo poznání studentské menzy na University of Southern Maine. V univerzitním areálu v Sacu se odehrálo několik zápasů turnaje a stravování bylo zajištěno právě v menze. Jako student  pražského ČVUT mohu srovnávat. Výsledek? Čísly z turnaje řečeno 32:2 pro Ameriku.

Výborné jídlo, mexické tortilly, čerstvá pizza, před očima upečené hovězí do burgerů,… Já jsem nejvíce ocenil salátový bar. Bylo na něm vše, co vás napadlo. Například dresinků bylo na deset druhů. Je libo něco sladkého navrch? Zastavte se u ovocného baru nebo u pultu se zákusky. Pokud byste raději zmrzlinu, sáhněte si pro nějakou do mrazáku. Nebo si rovnou vezměte kornout a natočte si té točené kolik chcete. Nutno podotknout, že toto vlídné místo se těšilo velké oblibě u celé výpravy.

Při cestě zpět byl poslední zastávkou New York, odkud letěl spoj zpět do Evropy. Netřeba se o tomto proslulém městě více rozepisovat.

Doporučení na závěr: Pokud se chcete vydat do New Yorku, kupte si letenku do Bostonu a prohlédněte si jej také. Cesta vás vyjde levněji, na letišti to nebude takový blázinec. Vzdálenost obou měst je tři sta kilometrů. Mě rozhodně více oslovil klidný Boston než neustále pulzující New York.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *