Onlajny.com podporují: Kampaň Fotbal pro rozvoj, možnost zahrát si hvězdami v jednom týmu

Onlajny.com podporují: Kampaň Fotbal pro rozvoj, možnost zahrát si hvězdami v jednom týmu

Tisková zpráva – Fanoušci fotbalových hvězd Tomáše Ujfalušiho a Theodora Sellasie mají skvělou příležitost zahrát si s oběma ve fotbalovém týmu. V rámci osmého ročníku kampaně Fotbal pro rozvoj jim k tomu stačí natočit pouze krátké taneční video s míčem a umístit jej na webové stránky projektu. Autoři videa, které nasbírá nejvíce ohodnocení “like”, budou přizváni do týmu fotbalových hvězd na pražském akčním dnu kampaně. Ten se bude konat 22. června na hřišti v pražských Kobylisích. Server Onlajny.com je partnerem kampaně.

Fotbal pro rozvoj letos zapojuje veřejnost do kampaně pomocí fotbalového tance s míčem, kterým může každý vyjádřit, že mu okolní svět není lhostejný. Tance se nahrávají na video a uploadují na webové stránky kampaně. Autoři nejúspěšnějšího videa, které získá nejvíce hodnocení „like“, si pak zahrají ve fotbalovém týmu s hvězdami Tomášem Ujfalušim a Theodorem Sellasiem na jednom z akčních dnů kampaně. Ty proběhnou v červnu a červenci v šesti regionech České republiky.

Kampaň se snaží prostřednictvím fotbalu namotivovat a inspirovat mladé lidi a širokou veřejnost, aby se zajímali o svět i dění ve svém blízkém okolí a zaujali k němu aktivní postoj. Veřejnost může myšlenky kampaně podpořit jednak fotbalovým tancem, a také účastí na jednom z akčních dnů kampaně. Na akčních dnech se kromě fotbalových turnajů řízených pravidly streetfotbalu, tedy bez rozhodčích a v duchu fair-play, budou konat workshopy, veřejné diskuze, výtvarné dílny, či promítání filmů. „Fotbal se stává prostředkem pro setkávání těch, kteří by se za jiných okolností neměli příležitost potkat. Nabízí prostor pro diskuzi a vyjádření vlastního názoru,“ říká koordinátorka kampaně Lucie Juříková.

“Jsme rádi, že naše firma může podporovat tento projekt. Myslím si, že nejen fotbal, ale sport obecně, má i jiné cíle než jen pobavit fanoušky a hráče. Uznáváme hodnoty dobrovolnictví, bez nich by nefungoval fotbal ani jiné potřebné aktivity ve společnosti,” dodává jednatel společnosti eSports.cz Michal Berg.

Kampaň již osmým rokem realizuje INEX – Sdružení dobrovolných aktivit ve spolupráci s organizací Mathare Youth Sport Association a s organizacemi z šesti regionů, které se věnují práci s mladými lidmi. Kampaň je podpořena z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.

Více na www.fotbalprorozvoj.org nebo na www.facebok.com/fotbal.pro.rozvoj

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *