Pabris #9: Od postupného lednového zrychlování až k osteopatovi

Pabris #9: Od postupného lednového zrychlování až k osteopatovi

Rychlý a přehledný soupis bodů, jaký byl v Paříži první měsíc roku, který je shodný s rokem v názvu olympiády. Do začátku her v lednu zbývalo už méně než 200 dní.

  • První měsíc roku 2024 začal poklidně, postupně ale začal nabírat na větších a větších obrátkách. První týden ještě celofiremní dovolená, první pracovní týden poměrně pianko, následně se věci uvedly do chodu a vše se znovu naplno roztočilo.
  • Obědové pauzy už netrvají hodinu a půl. Ne však proto, že by začalo být málo času a spěchalo se rychle zpět k počítači, od začátku ledna se organizační výbor rozšířil o nižší stovky nových lidí, což kapacitně nezvládá počet stolů v jídelně, které je potřeba uvolňovat rychleji po dojedení, než tomu bylo dříve.
  • Hlavní pracovní náplní byla finalizace mapových plánů sportovišť a všech možných tabulek popisujících vybavení, technologie a služby v jednotlivých prostorech. Blíží se totiž doba, kdy všechny různé virtuální seznamy začnou dostávat reálné rozměry – budou se odesílat objednávky, nakupovat vybavení, vyrábět orientační cedule, částečně se začnou přebírat sportoviště. Není už prostor vymýšlet nové věci, naopak je potřeba rychle dořešit neuzavřená témata a otazníky.
  • Od ledna jsem své portfolio sportovišť, na kterých jsem zodpovědný za Press Operations, rozšířil o novou položku, respektive dvojpoložku. Na starosti mám nově výstavní palác Grand Palais z roku 1900 a vedle něj ležící most Alexandra III. Obě dvě sportoviště tvoří velký olympijský komplex přímo v centru Paříže, kde se během olympiády uskuteční soutěže v šermu, taekwondu, plavání v otevřené vodě, cyklistická časovka a triatlon. Vedle současné plánovací agendy by se tohle lukrativní sportoviště následně v létě mělo stát místem, kde strávím celé olympijské a paralympijské hry.
  • Poprvé za osm měsíců mě ve Francii zastihla série drobných zdravotních patálií. Nejprve pár dní lehká viróza, následně jsem si v rámci zkušební lekce ve fitku při zvedání kettlebellu namohl záda a poprvé v životě vyhledal pomoc osteopata, přičemž jsem o existenci takového povolání do té doby neměl ani ponětí. Bolest naštěstí po pár dnech ustála, do posilovny, kterou máme přímo v práci, jsem však na základě zranění při zkušební lekci už nikdy nevkročil. Dobrou zprávou do budoucna navíc je, že mi po více než osmi měsících od pobytu přidělil francouzský stát číslo pojištěnce, čímž se zvýšila šance, že bych svoji kartičku pojištěnce mohl dostat ještě před koncem olympiády. Jupíjej!
  • Zároveň se mi v lednu podařilo odškrtnout alespoň pár dalších bodů ze seznamu pařížských mimo pracovních aktivit. Navštívil jsem muzikál v ikonické koncertní místnosti na ostrově přímo na Seině, zašel na fotbalový zápas Ligy Mistryň Paříž vs Chelsea či si vystál hodinovou frontu na bruslení v pátek večer a následně na totálně přeplněném ledě udělal před půlnocí pár kliček kolem různě se pohybujících či už nepohybujících bruslařů. Víc lidí jsem na ledě viděl jen v Brně, když Kometa vyhrála titul.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *