Zázemí pro fanoušky po kanadsku, Energie po americku

Zázemí pro fanoušky po kanadsku, Energie po americku

Dejte lidem hry a budou šťastní. To se říkávalo už ve starém Římě. A platí to stále. Přímo vedle Pepsi Colisée je v obrovské přilehlé hale umístěno zázemí pro fanoušky v té nejvyšší úrovni. Na ploše snad dvou fotbalových trávníků si můžete projít improvizovanou síň slávy světového hokeje. Nechybí zde relikvie z nejstarší doby, výstroj velkého Wayna ani hrané dresy evropských velikánů. To je ale jenom začátek. A to největší překvapení nás pak čekalo při odchodu z obří budovy.

O tom ale až závěrem. Po procházce po hokejové historii jsme si stoupli do fronty u automatů, které otestují vaše hokejové dovednosti. Stanoviště č. 1: na vzdálenost asi pěti metrů musíte sestřelit devět terčů. Obsluha vám ochotně podává puky a vy jen pálíte a pálíte, zatímco zasažené panely zhasínají. Uprostřed běží čas. V našem interním souboji zvítězil o pár vteřinek Zety. Časomíra se mu zastavila na hodnotě 15 vteřin. Bravo.

Odplata byla sladká. Soutěž v rychlosti střelby. Tam už jsem dokázal prodat karlovarský důraz a ranou o síle 61 mil v hodině zdolal i zarputilého Jihočecha. Rozhodnout se tedy muselo v poslední disciplíně. Do ruky jsme si vzali zkrácené hokejky a v jakési ohrádce měli protlačit puk přes bariéry označující pásma na ledové ploše do soupeřovy branky. Rozhodl jeden rychlý brejk a celou sérii vyhrály Karlovy Vary.

Fanoušci si ale mohou ve volných chvílích užít daleko více. Vedle brankářského simulátoru můžete poškádlit konzoly s klasickou počítačovou hrou, zkusit stolní hokej i celou spoustu dalších kousků, které alespoň vzdáleně připomínají lední hokej. Na tomhle místě se dá strávit celé odpoledne. Vše samozřejmě zcela zdarma. Kanada je prostě v tomhle směru někde jinde.

A teď to slíbené překvápko na závěr. Při cestě zpět do novinářského stanu potkáváme podsaditého Američana navlečeného do dresu karlovarské Energie. Nevěřil jsem svým očím, proto jsem neváhal požádat o fotku. Tak, dost bylo Varů, jdeme na Italy.

Pod čarou
Sedím v půl druhé v noci místního času a posílám poslední článek do redakce a jen tak mezi řečí mi Roj povídá, že pustí na OHF svůj článek o fanouškovském zázemí. Je vidět, že sdílíme už týden jeden byt, máme podobné nápady. Na výsledek jeho práce se můžete podívat tady.

Když jsem Ádovi ukazoval tu fotku fanouška ve varském dresu, okamžitě zbystřil a hned vypálil: “Toho znám, to je můj kamarád. Je to chlapík z Rutherfordu a ten dres koupil v naší aukci.”

Show 1 Comment

💬💬💬

  1. Nice! Jde videt, ze krom zabavy,tam odvadite poradny kus prace! Jen tak dal!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *