V Crimmitschau mě dostihla hokejová romantika

V Crimmitschau mě dostihla hokejová romantika

Dneska jsem po naprostém selhání české osmnáctky v závěru zápasu proti Finsku odjel do Crimmitschau. Vzhledem k okolnostem tu jsem dnes zcela výjimečně sám (těmi okolnostmi rozumějte bezprecedentní selhání české osmnáctky proti Finsku) a tak hsem si v tomhle malebném městečku udělal večer, jaký jsem neprožil dlouhé měsíce nebo roky.

Večer v tichu, večer bez internetu, večer v samotě. Crimmitschau je městečko, kde sice existuje veřejná doprava, ale zároveň je to městečko, kde vás tento druh dopravy vůbec nenapadne použít. Přirovnal bych ho ke Kolínu, Písku nebo k Nepomuku. Z jednoho konce se dá snadno dojít na druhý, i zimní stadion je od hotelu vzdálený v dosahu 30 minut chůze.

Po cestě zpátky jsem trochu zabloudil. Chtěl jsem se trohu projít a vedlo mě to cestou necestou někam do bažin. Čím usilovněji jsem věřil, že teď už brzo musí přijít silnice, tím hlouběji jsem se propadal.
Dlouho jsem neviděl ani živáčka, až po chvíli jsem zahlédl zanedbanou stařenu, kterou jsem oslovil s otázkou na cestu. Odpověděla: “Nein!” Rozhodila rukama a dala se na ústup. Protože v okolí nikdo jiný nebyl, nedal jsem se, přiblížil se k ní a řekl (určitě špatnou němčinou): “Ich bin ein Auslander. Ich brauche ein Hilfe.” Byla už ale rozhodnutá mě nepomoci, tak jsem se  nakonec otočil a šel zpátky osvědčenou cestou.

Zimní stadion v Crimmitschau je totiž na konci světa. Jestliže se v extralize smějeme Kladnu, že má zimák v lese, tak tady je stadion doslova v pralese. Deset metrů od zimáku jsou labutě, čtyřicet metrů od zimáku se vám zdá, že jste uprostřed lesa, kam lidská noha léta nevkročila.

Zimák navíc připomíná někdejší Průvan arénu v Litoměřicích. Nikdy nezapomenu, když jsme byli požádáni o spolupráci v rámci webových stránek hclitomerice.cz a já poprvé vyrazil na tamní zimák. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Ten zimák vůbec neměl dvě stěny, připomínal mi trochu altánek, kde jsem kdysi v noci spal při mistrovství světa v Norimberku 2001, když jsem neměl dost peněz na ubytovnu. 🙂

Tenhle stadion vypadá podobně, i když zasazeno do kontextu okolí, spíš než za nějakou nedokonalost to považuju za velkou romantiku.

Nevypadá to, že by byl zimák na spadnutí. Vzhledem k oslavám 20 let hokeje v Crimmitschau soudím, že nebude o mnoho starší. Jsou tu široké ochozy, ale prakticky jen místa ke stání. Zítra mě tu čeká zpravodajství z čtvrtfinále, zatímco Češi budou bojovat se Slováky o záchranu…

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *