Po roce zase pro zlato a navíc se smíšenou dvojící reportérů!

Po roce zase pro zlato a navíc se smíšenou dvojící reportérů!

V červnu na hory a navíc pro zlato? Proč ne a rovnou na MS v inline hokeji! Po loňském MS v argentinském Rosariu se centrum dění světového inline hokeje přesunulo zpět do Evropy, tentokrát do Itálie. Městečka Asiago a Roana na severu uspořádala velkolepý šampionát!

Vyrazit brzy ráno ze Zlína a v Brně se nalodit na vítěznou loď. Zní to příliš jednoduše, ale najít parkoviště před brněnským Anthroposem bylo opakem. Když jsem se tedy po nekonečném bloudění nalodil, poznal jsem známé tváře z realizačního týmu a taky několik obhájců loňského zlata. Vyplouváme!

Pohodová, ale taky i náročná byla cesta do Asiaga, kde se střetly české reprezentační týmy juniorů a žen, aby se společně ubytovaly. A taky já společně s kolegyní Karolínou Antošovou, která cestovala z Prahy s ženskou reprezentací. Ku překvapení všech na MS vyrazil smíšený pár reportérů, který od prvního dne čelil dotazům, jak to mezi vámi vlastně je?

Ale zpět k centru dění. Počasí zpočátku nepřálo, když v horách převážně pršelo, což ale hrálo do karet sportovním výkonům. Inline hokej se totiž hraje v letních měsících, kdy teploty dosahují vysokých teplot, jenž potom mají opačný dopad na výkony… ale nikdy na výkony Česka!

Roana? Opravdu jen malinké městečko, ale pohodové a klidné. Hala vedle jezera a prostředí, které vábilo na procházky okolím a relax. Právě v Roaně rozehráli junioři šampionát se Slovinskem, které bylo nováčkem a patřičně český tým potrápilo. Češi nakonec po dalších vítězstvích nad Namibií, Kanadou a Kolumbií znovu ovládli základní skupinu.

Asiago! Vyřazovací boje se odehráli v blízkém městečku, které je centrem zimních sportů. Hala od prvního pohledu připomínala světoznámý hokejový chrám v Davosu, což slibovalo pekelnou atmosféru. Ač děvčata klopýtla v semifinále a nakonec to na placku nebylo. Junioři ve finále vyzvaly domácí tým.

Nejtěžší krok na závěr! Zaplněná hala a bouřlivá atmosféra byla nadstandardní kulisou. Již při italské hymně přešel snad každému mráz po zádech. Nervy drásající finále předčilo poslední šampionát a Češi to znovu dokázali! Máme zlato!

Jakožto zkušený člen české reprezentace juniorů jsem tak trošku dostal na povel oslavy. Vyrazili jsme z hotelu do centra a ohlídat zlaté chlapce, nebylo jen tak. Ale všichni to zvládli a užili si celý šampionát na 100%! Další mise za rok = zlatý hattrick!

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *