Pabris #13: Už tento měsíc začíná olympiáda🔥

Pabris #13: Už tento měsíc začíná olympiáda🔥

Už tento měsíc začíná olympiáda. Wow! Přijde mi téměř neuvěřitelné, že už je to více než rok co jsem se přestěhoval do Paříže a připojil k organizačnímu týmu největší sportovní akce letošního roku. Dlouhá fáze příprav, nabobtnaných excelovských tabulek, sáhodlouhých mítinků a dosavadní největší profesní výzvy je u konce a jde se konečně do akce! Paříž je připravena, sportoviště stojí, na Eifellovce visí olympijské kruhy, všichni natěšeni, show může začít!

Červen byl první měsíc od mého pobytu v Paříži, kdy jsem nevydal díl blogu. Ne že by se nedělo nic zajímavého, spíše naopak, dělo se toho tolik, že na volný čas s českou klávesnicí nezbyl žádný prostor. Hodně času mi logicky sebrala práce, ve volných chvilkách, co mi pak zbyly, jsem se snažil vzdálit co nejvíce bytu s počítačem a trávil čas po večeřích či grilovačkách s kolegy, unikal do přírody a dělal si krátké výlety k moři.

Obzvláště ve druhé polovině června to pak v práci bylo slušné rodeo. S helmou a dalšími ochrannými pomůckami jsem běhal z jednoho sportoviště na druhé, účastnil se předolympijských simulací, sledoval dokončovací stavební úpravy, potvrzoval závěrečné layouty našich prostor, snažil se dořešit zbývající problémy a nalézt patřičné kompromisy uvnitř jednotlivých týmů. Do toho všeho jsem pro všechna svá sportoviště připravoval podklady pro kompletní a co nejhladší předání agendy jednotlivým Venue Media Manažerům, kteří se právě od června začali zapojovat do našeho Venue Press Operations týmu a postupně jeden po druhém od nás přebírat operativu v rámci jednotlivých sportovišť.

Koncem června se mi tak konečně lehce rozvázaly ruce a mohl jsem nakonec napsat tento díl blogu. Do olympiády pravděpodobně poslední. Úspěšně jsem předal tři svá sportoviště do správy jejich novým olympijským manažerům a sám se začal více věnovat jen tomu sportovišti, kde strávím během léta svůj olympijský a paralympijský příběh já – komplex dvou v těsné blízkosti ležících sportovišť Grand Palais a most Alexandra III, které společně budou hostit soutěže v šermu, taekwondu, cyklistické časovce, triatlonu a dálkovém plavání.

Majestátní Grand Palais se stal moji novou pracovní adresou už od června. Stejně jako většina týmu jsem se proto musel rozloučit s komfortním kancelářským zázemím vyšperkovaným nejlepší jídelnou a přesunout se do historické budovy z roku 1900 v centru Paříže, kde sice ještě stále finišují poslední stavební úpravy v rámci velké rekonstrukce, ale jsem už nyní v prostorách, kde se v létě vše bude konat a hlavně v blízkém kontaktu s lidmi, kteří to vše spáchají. A to je velké plus.

Navíc na celou agendu ohledně mediálních operací už nejsem sám. Společně s první velkou vlnou nově příchozích dorazila i moje Venue Media Manažerka, teď z kraje července se k nám v Grand Palais připojil i náš Venue Photo Manager, následovat bude dalších osm členů týmu a asi stovka dobrovolníků. Dohromady společně jako jeden tým připravíme komplex našich dvou sportovišť na příchod prvních novinářů, kterým 23. července, tedy tři dny před slavnostním zahájením, otevřeme dveře do našeho království. Zde jim nabídneme ty nejlepší možné podmínky, prostory a služby, aby mohli s co nejméně problémy vykonávat svoji práci, tedy informovat zbytek světa o olympijském a paralympijském dění na našich dvou sportovištích.

 Slavnostní zahájení olympiády v centru města na Seině se uskuteční v pátek 26. července večer, sportovat se bude až do 11. srpna. Následovat budou přibližně dva týdny volna, aby se vše mohlo znovu rozjet v rámci Paralympiády startující ve stejných prostorách 28. srpna. Slavnostní zakončení Paralympiády proběhne 8. září, čtyři dny na to mi skončí pracovní smlouva a v rámci zaslouženého odpočinku se konečně pořádně začnu zabývat tím, co bych vlastně chtěl dělat dále.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *