Ruská mise 3: České vítězství, modřiny a velká škola

Ruská mise 3: České vítězství, modřiny a velká škola

Druhý podnik Euro Hockey Tour v roce 2011 Kubok Pervogo Kanala, jak turnaji říkají sami Rusové, se chýlí ke svému konci.

Prakticky celé odpoledne jsme strávili v krásné Chodynce a byli svědky utkání mezi Švédském a Ruskem, které ovládli Skandinávci, když se hattrickem blýskl obránce (!) Staffan Kronwall. Pak ale následoval vrchol dne. Duel českých hokejistů s Finy. Omlazení hráči Suomi neměli proti rozjeté české mašině šanci a prohráli 1:5. Po zápasech následovaly rozhovory, probíhající ve velmi přátelské atmosféře.

Třeba ještě nedávno útočník brněnské Komety Petr Hubáček, který si v přesilovce Finska pět na tři obětavě lehl do tří finských jedovatých střel, třikrát je zastavil a pak kontroloval pukem nastřelená místa na svém těle,  sršel po zápase vtipem. „Druhá rána štípla jak sviňa, ale modřiny ještě nemám, ty budou později. Začnou se vybarvovat a o Vánocích budou nejhezčí,“ smál se Hubáček.

A rýpl si i do svého spoluhráče Zbyňka Irgla. „Zbynďa byl odjakživa vychc… svině, už ve Vítkovicích jezdil vzadu, nechal nás vyblbnout se vpředu, vydřít puk a on jen střílel branky,“ odpověděl v legraci na otázku, že Irgl sleduje situaci na ledě zpovzdálí a pak vždy udeří.

Bylo zajímavé sledovat práci českých novinářů, kterých je v Moskvě pouze několik a pro mě osobně šlo o velkou školu, hlavně rozhovory s hráči byla fantastická zkušenost. My jsme působili spíše jako páté kolo u vozu a de facto jen „opisovali“, ale stejně to ve mě zanechalo pozitivní stopy.

Po utkání jsme s Ádou zamířili na povinné sushi, které musíte na každé společné akci jak v ČR, tak zahraničí ochutnat. Pro mě osobně jde vždy o peklo, ale tento gastronomický obřad jsem přežil i tentokráte, takže panuje spokojenost.  Chuť jsme si spravili tradičním ruským pivem Bočkarev, které sice opticky vypadalo, že je nějaký ten pátek zvětralé, ale chuť mělo naštěstí obstojnou.

Brzy nás čeká poslední den Channel One Cupu. Na Čechy vyrukuje domácí mužstvo sborné v čele s emotivním Alexandrem Radulovem a jistě půjde o vyhecovanou bitvu, která rozhodne o tom, který tým obsadí druhou příčku na tomto turnaji. Mě osobně čekají z tohoto zápasu živé vstupy do rádia Hey, tak doufám, že je nějak zmáknu a bude to v pohodě.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *