Zápisky z říše zla V

Zápisky z říše zla V

Pamatujete na minulé zápisky? Psal jsem o technických obtížích, které provázejí práci kameramana a střihače. Detaily, které mi dosud vadily, jsou oproti současné situaci hadr. “Kamera kaput,” postěžoval jsem si vedoucímu tiskového oddělení. Místo projevů lítosti se ozvalo: “Can I help you?” 

Sportovní novinář Saša, který se během turnaje stará o kolegy z ostatních zemí, je muž na svém místě. Kdykoli jsme něco potřebovali, udělal první a poslední pro to, aby nám pomohl. Ve vzájemné komunikaci používáme ruskoangličtinu, popřípadě angličtinoruštinu. I když to většinou chvilku trvá, nakonec se vždycky domluvíme. Rozbitá kamera ale byla zatím asi největším problémem, který jsme museli řešit.
Saša neváhal ani minutu, všeho nechal, zavolal do nejbližšího servisu Sony a vyrazil tam se mnou.

Cestou jsme minuli mimo jiné obrovský palác bývalé KGB a Headquarters vlády ze sovětských časů. Legrační byly i názvy ulic, jemiž jsme procházeli – Komsomolců, Marxova a Kirovova. Cedule jsou nadepsané v běloruštině, přitom ale většina z místních mluví normálně rusky, včetně diktátora Lukašenka. Ten se na hokej bohužel zatím podívat nepřišel, viděli jsme ho alespoň v televizi a asi na sto plakátech.

Mého průvodce politika nejspíš netrápí a jestli ano, nechává si své názory pro sebe. Z tempa, které nasadil, mě začaly krutě bolet nohy, naštěstí jsme ale brzo došli do cíle. Chlápek ze servisu si mašinu zběžně prohlédl malým kukohledem a jeho ortel byl rychlý, přesný a krutý. Problém naší kamery je v hlavě. Chudinka si kvůli poraněnému nervu neuvědomuje, jestli jsou dvířka na kazetu zavřená nebo ne. Oprava bude možná nejdřív v pondělí a to za zhruba 200 doláčů. Pokrčil jsem rameny a vyrazili se Sašou zpět do Paláce Sportu.

Musíme tedy i dnes točit na rozbitou kameru. Jde to, ale dře to. Zařízení musí být připojeno k počítačí nelze ho připojit na stativ. I tak ale musíme plnit plán a dokud bude technika sloužit aspoň nějak, budeme schopni dostát našim závazkům. Jen je škoda, že jsem řešením problémů zabil zbytečně moc času, který jsem mohl věnovat užitečnějším věcem. O to víc se o ně budu starat dneska. Bude to asi zatím nejnáročnější den, protože hrají zvlášť Češi i Slováci.

Aktualitky:

Bělorusko je asi jediná země na světě kde stojí Gambrinus víc než Plzeň. A to skoro dvojnásobek. To platí i například pro černého Kozla. Není nad to nakoupit Prazdroj a ještě mít dobrý pocit z toho, že jsme ušetřili.

V supermarketech vás překvapí kromě sortimentu i další odlišnosti. Nevím, proč nám schovali všechno máslo do mrazáku.

Po týdnu krásného počasí začalo být chladno a větrno. Venku už je skoro stejná zima jako na stadionu.

Doufám, že mračna nad Evropou zůstanou minimálně do soboty, abychom nemuseli litovat zpáteční cesty autobusem.

Přidat komentář

💬

Příspěvek je zatím bez komentáře. Buďte první, kdo ho okomentuje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *