Ánry Žaboá de Blešoá – náš vlastní žabožrout

Ánry Žaboá de Blešoá – náš vlastní žabožrout

Není neznámým faktem, že Evropa zámořský svět příliš nezajímá. Natož pak aby se tu někdo zajímal o Evropu “východní”, myšleno Českou republiku. Dneska nás při večeři v restauraci pobavil jeden pán, když se zeptal: “Po rozdělení zůstala Praha vám nebo Slovákům?” Mimo jiné pak podotkl, že kdysi jako mariňák navštívil Ukrajinu. Asi myslel, že nás toto přirovnání potěší.

I když jsou Kanaďané neradi přirovnáváni k Američanům, myslím, že v tomhle jsou si oba národy hodně podobné. Co je za mořem, to je absolutně nezajímá. Ale na obhajobu místních organizátorů musím podotknout, že se v tomto ohledu snaží nedostatky když už ne odstranit, tak alespoň zamaskovat.

Jak už se Ari zmiňoval v jednom z předchozích příspěvků, pocítili jsme zde minimálně jednu velkou křivdu. Někteří zainteresovaní již zřejmě tuší. Jedná se o chybějící puk z finále mistrovství světa 2001. Zdejší provizorní Síň slávy disponuje čtyřmi kotouči z onoho zápasu. Ten rozhodující pátý chybí. To jen pro připomenutí.

Cedulka hlásající, že puk skončil v rukách Čechů, kteří jej po gólu Petra Čajánka nenápadně “vyzmizli”, nás samozřejmě zarazila. I jali jsme se zjišťovat, jak to tedy vlastně bylo. Všichni ještě máme v živé paměti slova “vítej zlatý hattricku” doprovázející obraz rozjásané tváře Davida Moravce, který brankou v prodloužení zajistil Čechům třetí zlato v řadě.

Vydali jsme se tedy za naším téměř už kamarádem André Brinem. Ten neváhal a okamžitě mailoval do Hokejové síně slávy do Toronta. A to i přes rádoby vtipnou poznámku, jestli není jedno, kdo ten puk vlastně ukradl.

Dnes přišla odpověď. André nás okamžitě vyhledal a s kajícným výrazem nám sdělil, že opravdu došlo k chybě, a že tabulka bude opravena. Cítili jsme zadostiučinění. Doufáme, že jsme svou “nacionální akcí” potěšili i Davida Moravce.

A protože opravdu nikdo není dokonalý, museli jsme kanadské organizátory upozornit ještě na jeden malý drobný detail. Vytrvale totiž věšeli obráceně naši vlajku. No a řekněte sami, jak by to ve finále vypadalo:-) Stačila jedna smska správným místům a po porážce Švýcarska už se náš státní symbol majestátně vznášel halou tak, jak by měl. Takže generálka proběhla v pořádku, snad to do “gold medal game” zase nezapomenou.

Krátce:

  • Dneska jsme své řady rozšířili o dalšího člena. Jmenuje se Ánry Žaboá de Blešoá a je to obrovský plyšový žabák zakoupený na bleším trhu asi za 25 centů, kterého se okamžitě ujal Zety. Mimochodem málem jsme kvůli němu byli bez večeře, protože v momentě, kdy nám obsluha přinášela sklenice s vodou, udělal Ánry třikrát hlasité KUA, čímž obsluhující žabožroutku mírně vyvedl z koncentrace a chvíli se zdálo, že nás rovnou prohodí oknem.
  • Mishan si dnes na bleším trhu nakoupil sadu golfových holí, která ho vyšla na 15 dolarů. Cenu v korunách si přepočítejte sami podle aktuálního kurzu. Upozorňuji, že žádné další objednávky na golfové hole nepřijímáme!:-)
  • Propadli jsme hrám ve Fanfestu. Zety se sice ujal vedení 4:1, ale vzápětí poté, co jsem snížila na 4:3 odložil hokejku se slovy: Jdem se podívat vedle. Asi měl strach, že bych ho mohla porazit:-)
  • Dneska jsme poprvé neztratili Ádu, bohužel ale Áda ztratil svůj batůžek. Ten se naštěstí po hodině usilovného pátrání našel v “bistru” pro novináře, kde David s nadšením sledoval vítězné tažení Radka Štěpánka.
  • Henrik Lundqvist (ten “náš”) je ve Švésku opět za hvězdu. Poté, co na jeho onlajn z MSJ v Pardubicích odkazoval největší švédský deník Aftonbladet, se nyní o něm zmínil novinář Mattias Ek ve svém blogu druhého největšího švédského deníku Expressen (odkaz vede na český překlad).


Ánry na cestě na trénink českých reprezentantů.


Ánry bedlivě sleduje probíhající trénink.

Show 6 Comments

6 Comments

  1. Zdeněk Ludvík

    Ahoj Honey.

    Musím říct že píšeš fakt pěkný články a jsi moc hezká holka. Je to super, podívat se na mistrovství i trošku ze zákulisí. Díky

    Přeju vše nej a ať se vám tam u žabožroutů daří.

    Zdeněk Ludvík
    Plzeň
    Ček Republik

  2. HoH

    Přijímáte objednávky na florbalové hole? 🙂

  3. Clay

    Zdravim do Kanady. Blog je fajn. Jen opravte to generovani datumu u clanku:) Neverim, ze vsichni pisou clanek vzdy za mesic a jeden den:) Hodne zdaru!

  4. honey

    HoH: Ty na blešáku neměli:-))Zřejmě jsou málo arogantní:D

  5. HoH

    Honey: Tak to jim to v prosinci důrazně a arogantně vysvětlím 😀

  6. Hanka Ježková

    HoH: že by další nadšenec, který se kvůli dvacítkám arogantně požene přes oceán:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *